Acasă » Ateliere de Creație » Joi – Atelier de Fotografie cu Aurel Vîrlan

Joi – Atelier de Fotografie cu Aurel Vîrlan

Afis Dialog cu Vizibilul modulul I - creart web

Atelierul de fotografie „Dialog cu Vizibilul” modulul I

 Fotograf Aurel Vîrlan

În perioada 11 februarie – 28 aprilie 2016, în fiecare joi, între orele 18:00 – 20:00, creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București organizează modulul I al Atelierului de fotografie „Dialog cu Vizibilul” susținut de fotograful Aurel Vîrlan.

Atelierul de fotografie cu Aurel Vîrlan este un proiect creart, ce vine în ajutorul celor care vor să obţină imagini corecte din punct de vedere tehnic, bine încadrate şi expuse. Modulele propuse pentru atelier îmbină teme diverse pentru pasionații de fotografie, pornind de la primii pași în realizarea fotografiilor, până la fotografia de portret sau fotografia fashion.

Cursurile teoretice și practice sunt destinate tinerilor și adulților și se vor susține în spațiul special amenajat la sediul din Cartierul Francez, Sector 1, București. Regulile de bază ale tehnicii fotografice se vor discuta încă din primul curs al atelierului, iar exercițiile și temele săptămânale vor fixa toate noțiunile despre compoziție, lumină și perspectivă.

Modulul 1 al Atelierului de Fotorgafie cuprinde următoarele teme:

– Elementele compoziționale ale unui cadru (linia, suprafața, lumina) și relațiile dintre aceste elemente;

– Expunerea corectă și expunerea cu intenție (High-Key și Low-Key);

– Perspectiva geometrică și cea aeriană;

– Amorsa ca element de creare a celei de-a treia dimensiuni în fotografie.

Cursanții vor avea nevoie pentru parcurgerea modulului I din cadrul Atelierului de fotografie de un aparat foto DSLR cu obiective de wide, până la teleobiectiv și un obiectiv fix (prime-lens), care să le permită aplicarea tehnicilor de fotografie predate.

Prețul primului modul de fotografie este de 300 lei și se achită la casieria creart din Piața Alexandru Lahovari, nr. 7.

Trainerul atelierului, Aurel Vîrlan, este fotograf, absolvent al Facultății de Imagine de Film și Televiziune, din cadrul UNATC „I.L.Caragiale” din București. A avut mai multe expoziții personale și colective de fotografie, precum și lucrări fotografice publicate în albume de artă: „Photographic Yearbook ‘93” al Fundației Regale de Fotografie din Anglia „Fountain Press” sau expoziții internaționale itinerante: al 54-lea Salon Internațional de Fotografie din Japonia, „Inspired by Bucharest”. În prezent, Aurel Vîrlan este membru în Asociaţia Artiştilor Fotografi din România şi în Wedding Photojournalist Association și Director de Imagine la TVR.

https://www.facebook.com/creartpmb

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1721539007.066 s