Acasă » Stiri » Ateliere de creație 2020

Ateliere de creație 2020

Ateliere de creație pentru copii

15 februarie – 14 iunie 2020

Satul Francez

 

În perioada  15 februarie – 14 iunie 2020, în fiecare sâmbătă și duminică vor avea loc Atelierele de creaţie pentru copii, organizate anual de Primăria Capitalei, prin Creart, în locaţia special amenajată din Satul Francez (Șoseaua Nordului, nr. 114 – 140, vila 130, intrarea din strada Aron Cotruș).

Ca element de noutate, anul acesta Creart propune două ateliere de creaţie cu tematici noi – Atelierul de artă decorativă şi Dezvoltare personală prin teatru.

Sunt așteptați să se înscrie copiii cu vârste între 4-12 ani (Atelierul – Universul picturii  și Atelierul – Artă decorativă), respectiv 7-12 ani (Atelierul de dezvoltare personală prin teatru).

Cursurile se desfășoară cu grupe de câte 13 copii și au o durată de o oră și jumătate.

Taxa de participare este de 15 lei/copil/atelier și se achită înainte de începerea cursurilor, în locație.

Înscrierile se fac de Luni până Vineri, între orele 9:00 – 17:00, la adresa de e-mail ateliere@creart.ro sau la numerele de telefon 0733 331 324 – Ramona Filip / 0733 331 330 – Mona Abrudan.

Detalii pe f/atelierecreart.

Atelierele de creație reprezintă o platformă de workshop-uri diferite ca tematică și tehnică, prin intermediul cărora cei mici pot explora domeniul vast al artei și al creativității. Scopul acestui proiect este educația prin creație, ajutându-i pe copii să își dezvolte atenția, abilitățile practice și imaginația, oferind, totodată, o alternativă artistică de petrecere a timpului liber.

 

Atelierul – Universul picturii

Program: 11:00 – 12:30

Sâmbăta

Durata: 1½ oră

Număr maxim de copii: 13 copii/grupă

Vârsta: 4 -12 ani

Trainer: Florina Mitrea, absolventă a Școlii Populare de Artă

Copiii mici, alături de mămici sau bunici, reușesc să deprindă abilități creative, lucrând pe suporturi variate în tehnici cât mai diverse. Cei mari devin foarte atenți cu lucrurile care îi inconjoară, le observă mai bine și reușesc să le prindă în lucrări la atelierul Universul Picturii, susținut de trainerul Florina Mitrea, absolventă a Școlii Populare de Artă.

Folosind treptat, în cascadă, tehnicile de pictură, copiii ajung să deprindă abilitatatea de a lucra pe orice suport teme diverse, punându-le în evidență talentul și simțul artistic. În fiecare anotimp parcus în cadrul atelierelor, copiii vor realiza lucrări inedite, folosind pensula și culorile pe lemn, hârtie, ceramică și sticlă.

 

 

Atelierul – Artă decorativă

Program: 13:00 – 14:30

Sâmbăta

Durata: 1½ oră

Număr maxim de copii: 13 copii/grupă

Vârsta: 4 -12 ani

Atelierul de artă decorativă se adresează tuturor copiilor care au vârsta recomandată de începere a cultivării simțului artistic și a stilului. În cadrul atelierelor vor fi abordate tematici din cele 4 discipline.

Arta decorativă, domeniu al artelor plastice cu funcţii utilitare sau pur artistice, include ceramicatapiseria, arta sticlei, designul floral, fiecare cu materialele şi tehnologiile sale, fiecare termen fiind definit de specificul său.

În cadrul atelierelor se vor dezvolta de proiecte de grup sau individuale în care participanții, prin cunoștințele dobândite în prima parte a atelierului, pot realiza o mică opera de arta decorativă.

Arta decorativă dezvoltă imaginația copiilor, simțul măsurii, al ritmului, al culorii, trezindu-le dorința de a crea cu mai multă dezinvoltură, cu ajutorul punctelor, al liniilor al formelor și al culorii și de a interpreta, în manieră proprie, elementele din natură, elemente ce le sunt foarte cunoscute.

 

 

Atelier de dezvoltare personală prin teatru (dedicat copiilor din Centre de Plasament)

Program: 11:00 – 12:30

Duminica

Durată: 1h30’

Număr maxim de copii: 7copii/grupă

Vârsta: 7 -12 ani

Atelierul este dedicat copiilor din Centrele de Plasament, prezenţa lor fiind asigurată, printr-un acord de parteneriat cu „S.O.S. Satele Copiilor România”.

 

 

Atelier de dezvoltare personală prin teatru

Program: 13:00 – 14:30

Duminica

Durată: 1h30’

Număr maxim de copii: 12 copii/grupă

Vârsta: 7 – 12 ani

Trainer: actriţa Marcela Andrei

Pe parcursul atelierelor, prin tehnici specifice comunicării artistice și exerciții adaptate vârstei lor, copiii vor parcurge un drum flexibil și maleabil, dar progresiv, în raport cu nevoile fiecăruia. Procesul de învățare se va face gradual, între primul și ultimul atelier, copiii vor trece prin diferite faze de evoluție.

Obiectivele urmărite în cadrul atelierelor sunt:

 • dezvoltarea abilităților de comunicare, colaborare și cooperare în grup;
 • dezvoltarea imaginației și creativității;
 • respectarea limitelor stabilite de reguli;
 • creșterea și focalizarea atenției;
 • creșterea autocontrolului;
 • îmbogățirea limbajului verbal și nonverbal;
 • îmbogățirea vocabularului și corectarea unor defecte de vorbire (dicție);
 • stimularea și dezvoltarea memoriei;
 • dezinhibarea în funcție de personalitatea fiecăruia;
 • acceptarea și respectarea opiniilor celorlalți;
 • autocunoașterea;
 • coordonarea gândului cu gestul;
 • înțelegerea rolului creator al artistului.

Fiecare atelier este compus din trei părți. Prima parte reprezintă o încălzire formată dintr- un complex de exerciții, a doua parte – exerciții ce urmăresc obiectivul propus, iar a treia parte – exerciții de relaxare care folosesc muzica, dans, poveşti, dramaturgie sau poezie.

Atelierele vor fi susţinute de actriţa Marcela Andrei.

 

 

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1713034050.6119 s