Acasă » Stiri » Artiști concurenți iMapp Bucharest Winners League 2023 / Competing artists of iMapp Bucharest 2023

Artiști concurenți iMapp Bucharest Winners League 2023 / Competing artists of iMapp Bucharest 2023

//For English please scroll down

Artiști concurenți iMapp Bucharest Winners League 2023

Julia Shamsheieva, câștigătoare a 1minute Projection Mapping

Creând lucrări artistice captivante 3D și în mișcare, Julia Shamsheieva este o artistă din Odessa, care dă frâu liber imaginției sale. Ea deține o diplomă de licență în Arte și este membră a Uniunii Designerilor din Ucraina. Activitatea ei constă în lucrul cu categorii media, cum ar fi: video mapping, artă digitală, lumini și instalații interactive, AR și VR.

Lucrările Juliei au fost prezentate la diverse festivaluri și evenimente din întreaga lume, căutând mereu modalități de a-și împărtăși creativitatea cu publicul. Folosind luminile pentru a crea o poveste, artista depășește barierele uzuale de exprimare și transpune într-un context aparte principalele sale aspirații.

 

1minute Projection Mapping – Japonia

Lansat în 2012, acest eveniment reprezintă o serie de proiecții pe clădirile arhitecturale unice din Japonia, fiind unul dintre cele mai mari festivaluri de artă vizuală din lume.

În ultimii ani, conceptul a devenit evenimentul principal al festivalului de lumini din Tokyo – Tokyo Lights. Mulți dintre câștigătorii acestei competiții, inclusiv câștigătorii Marelui Premiu, sunt recunoscuți la nivel internațional.

 


 

Reinaldo Verde – proiectul MultiScalar, câștigător al Zolnay Light Festival 

Inițial, Reinaldo Verde s-a specializat în domeniul arhitecturii în care a și profesat timp de mai mulți ani, în țara de origine. Ulterior, a urmat programul de studii de master „MediaArhitecture” la Universitatea Bauhaus Weimar. După finalizarea studiilor, s-a stabilit în Berlin, parcursul său artistic continuând cu proiectul 𝐌𝐮𝐥𝐭𝐢𝐒𝐜𝐚𝐥𝐚𝐫. Acesta a pornit ca fiind o platformă multidisciplinară, remarcându-se în domeniul video mapping-ului, care permite o fuziune unică între arta digitală a artistului și propria viziune asupra arhitecturii.

 

Zsolnay Light Festival – Ungaria

Fiind unul dintre cele mai atractive festivaluri din Pécs și Ungaria, din ultimii ani, Zsolnay Light Festival este primul și singurul eveniment al luminii din țară. Acesta îmbină video mapping-ul cu arta stradală, concerte, spectacole de teatru și circ contemporan.

Principala atracție a festivalului este Zsolnay Light Art Mapping Competition, unde vizitatorii se pot bucura de arta tridimensională în mișcare, proiectată pe fațada monumentală a Catedralei din oraș.

 


 

Panagiotis Tomaras, câștigător al  CosmoLights Projection Mapping

Panagiotis Tomaras este light designer, producător muzical și artist vizual din Atena, lucrările sale fiind inspirate, în special, din aspectele științifice și estetice ale percepției vizuale. Acesta a prezentat lucrări personale și colaborative în întreaga lume, precum instalații luminoase, video mapping, spectacole audiovizuale și proiecții de film experimental în cadrul festivalurilor, instituțiilor, teatrelor și sălilor de concerte.

Artistul a fost nominalizat și a câștigat premii în cadrul competițiilor de cinematografie, video mapping sau new media, iar o parte dintre lucrările sale fac parte din colecția permanentă a Muzeului de Fotografie din Thessaloniki.

 

CosmoLights Projection Mapping Festival – Grecia

Lansat în anul 2020, în orașul Kavala din Grecia, CosmoLights este primul și singurul festival internațional din Grecia dedicat video mapping-ului. Proiectul face parte din festivalul Cosmopolis, care se desfășoară de mai bine de 20 de ani, iar obiectivul principal al acestuia este de a aduce împreună publicul din întreaga lume, pentru a experimenta un show plin de culoare, prin îmbinarea mai multor culturi.

Spectacolul are loc pe fațada unor clădiri istorice din oraș, astfel încât, spectatorii au oportunitatea să descopere istoria construcției și a cartierului.

 


 

John Tettenborn și Kourtney Lara Ross, câștigători ai Genius Loci Weimar Festival

John Tettenborn este designer din Berlin care lucrează în cadrul RE:SORB Collective, specializat în animații de video mapping, lucrând adesea pentru agenții și artiști independeți.

 

Kourtney Lara Ross, compozitoare și violonistă din Berlin, a studiat la Berklee College of Music din Boston, MA, SUA. Aceasta este licențată în Muzică cu Specializare în Compoziție și Producție Contemporană.

 

Genius Loci Weimar – Germania

Festivalul dedicat proiecțiilor audiovizuale din Weimar a fost lansat în anul 2012 și reprezintă o realizare unică la nivel mondial, combinând tehnologia digitală cu expresia artistică și patrimoniul istoric. În prezent, festivalul este singura platformă internațională cu accent pe lucrări artistice libere în domeniul videomapping-ului și este un avangardist al dezvoltărilor tehnologice asociate.

Conceptul artistic al festivalului pune accentul pe legătura dintre locație și subiectul material. Prin tehnica de videomapping, 𝗚𝗘𝗡𝗜𝗨𝗦 𝗟𝗢𝗖𝗜 𝗪𝗘𝗜𝗠𝗔𝗥 Festival redefinește clădirile istorice, punând în evidență istoria și arhitectura ca un tot unitar pentru vizitatorii prezenți în cadrul evenimentului.

 


 

Echipa PostSignal, câștigătoare a Video Mapping Festival

Eechipa PostSignal, câștigătoare a Premiului Publicului Video Mapping Festival  2023, care va concura la iMapp Bucharest – Winners League. Acest trio, compus din Jeremy Oury,  Dorian Rigal și Leon Denise,  a participat în cadrul mai multor proiecte de mapping arhitectural.

Jeremy Oury este un artist francez care îmbină domeniul audio cu cel vizual pentru a crea forme digitale unice, precum mapping arhitectural, domuri imersive, instalații luminoase și creații originale pentru teatru.

Minuit (Dorian Rigal ) explorează lumea nocturnă urbană, simbol al libertății, în antiteză cu limitările sociale diurne.

Neon (Leon Denise) este un artist de coduri creative, explorând și experimentând terenurile digitale versatile. Lucrările sale implică filtre de imagine interactivă, efecte „glitch”, mișcări dinamice ale particulelor și sculpturilor matematice fractale.

 

Video Mapping Festival – Franța

Video Mapping Festival este principalul eveniment al Video Mapping European Center, care își propune să sprijine dezvoltarea domeniului de video mapping din Europa, în special în regiunea Hauts-de-France. Pentru a se concentra pe acest segment în plină ascensiune, proiectul intenționează să prezinte video mapping-ul în toate formele sale (video interactiv, monument, obiect, joc video etc.) și oferă conținut dedicat publicului larg, precum și profesioniștilor internaționali din industrie.

Ediția din 2023 a 𝑉𝑖𝑑𝑒𝑜 𝑀𝑎𝑝𝑝𝑖𝑛𝑔 𝐹𝑒𝑠𝑡𝑖𝑣𝑎𝑙 cuprinde: aproximativ 20 de creații video proiectate în întregul oraș, ateliere participative de video mapping în teritoriile gazdă ale festivalului, conținut dedicat profesioniștilor și studenților internaționali, dar și evenimente în aproximativ 15 orașe din regiunea Hauts-de-France.

 

Organizatori:

Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București


 

Competing artists of iMapp Bucharest 2023

 

Julia Shamsheieva, winner of 1minute Projection Mapping

Julia Shamsheieva is an Ukranian artist who loves to let her imagination run wild. Based in Odesa, she has a Bachelor of Arts degree and is also a member of the Union of Designers in Ukraine. Her practice consists of experiments with various media such as video mapping, digital art, light and interactive installations, AR&VR, crafting vivid and captivating 3D and motion art pieces.

Julia’s works have been featured at festivals and events all over the world, and she is always looking for ways to share her creativity with people. Letting the light in to tell a story, expanding the boundaries and adding a different context is the artist’s main aspiration.

 

𝟏𝐌𝐢𝐧𝐮𝐭𝐞 𝐏𝐫𝐨𝐣𝐞𝐜𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐌𝐚𝐩𝐩𝐢𝐧𝐠 𝐂𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭𝐢𝐨𝐧 –  Japan

Launched in 2012, the competition is held at unique architectural sites around Japan and has now developed into one of the world’s largest visual art festivals.

In recent years, it has been the main content of Tokyo Lights, a festival of lights in the capital city of Tokyo. Many winners of this competition, including the Grand Prix winners, are active internationally, having an extremely high status.

 


 

Reinaldo Verde – MultiScalar Project, winner of Zolnay Light Festival 

Reinaldo Verde left his homeland to the masters – program MediaArchitecture at the Bauhaus Universität Weimar. His journey continued in Berlin where he moved following his studies and started to create MultiScalar. This has been a platform for multidisciplinary projects of several kinds and sizes, but it has found its primary home in the field of projection mapping. This allows a unique level of integration between the artist’s digital art and his understanding of architecture.

 

Zsolnay Light Festival – Hungary

Grown to become one of the most attractive festivals in Pécs and Hungary in the past few years, Zsolnay Light Festival is the first and only themed light event of the country. It is a project that organically blends the video mapping with street art productions, concerts, theatre and contemporary circus performances.

The main attraction of the festival is Zsolnay Light Art Mapping Competition, where visitors can enjoy three-dimensional, moving light designs projected on the monumental façade of the Cathedral from the city.

 

 


 

Panagiotis Tomaras winner of CosmoLights Projection Mapping

Panagiotis Tomaras este light designer, producător muzical și artist vizual din Atena, lucrările sale fiind inspirate, în special, din aspectele științifice și estetice ale percepției vizuale. Acesta a prezentat lucrări personale și colaborative în întreaga lume, precum instalații luminoase, video mapping, spectacole audiovizuale și proiecții de film experimental în cadrul festivalurilor, instituțiilor, teatrelor și sălilor de concerte.

Artistul a fost nominalizat și a câștigat premii în cadrul competițiilor de cinematografie, video mapping sau new media, iar o parte dintre lucrările sale fac parte din colecția permanentă a Muzeului de Fotografie din Thessaloniki.

 

CosmoLights Projection Mapping Festival – Greece

As a newborn festival, which started back in 2020 in the city of Kavala, Greece, CosmoLights is the first and the only international festival in Greece dedicated to the art of projection mapping,part of the Cosmopolis Festival which has been running for more than 20 years. The main vibe of the festival is to gather each year people from all over the world, who can participate with their cultures, events and colors.

The show is taking part on historical buildings of the city, and by that, people have the opportunity to learn the history of the building and the neighborhood in general.

 


 

John Tettenborn and  Kourtney Lara Ross, winners of Genius Loci Weimar Festival

John Tettenborn is a Berlin-based designer working in the RE:SORB Collective, specialized in motion graphics for projection mapping animations gaining experience while working for agencies and independent artists.

 

Kourtney Lara Ross is a Berlin-based composer and violinist who studied at Berklee College of Music in Boston, MA, USA and has earned a Bachelor’s degree in Music – Contemporary Writing and Production.

 

Genius Loci Weimar – Germany

The Festival for audiovisual projections was launched in 2012 and is the realisation of a concept that is unique worldwide, combining digital technology with artistic expression and historical heritage. Still today, the festival is the only international platform with an emphasis on free artistic work in the field of videomapping and is a vanguard for the associated technological developments.

The artistic concept of the festival is oriented around a synthesis of location and subject material. Through the technique of videomapping, 𝗚𝗘𝗡𝗜𝗨𝗦 𝗟𝗢𝗖𝗜 𝗪𝗘𝗜𝗠𝗔𝗥 Festival redefines historical buildings and renders history and architecture as tangible for visitors.

 


 

PostSignal team, winner of Video Mapping Festival

PostSignal team, the 2023 winner of the Public Prize -𝑉𝑖𝑑𝑒𝑜 𝑀𝑎𝑝𝑝𝑖𝑛𝑔 𝐶𝑜𝑛𝑡𝑒𝑠𝑡 𝐿𝑖𝑙𝑙𝑒 and one of iMapp Bucharest – Winners League contestant. The trio of artists brings together Jeremy Oury,  Dorian Rigal and Leon Denise who worked on different architectural mapping projects.

Jérémy Oury is a french artist who combines audio and visual skills to make singular digital forms as architectural mapping, immersive fulldome, light installation and original creation for theater.

Minuit (Dorian Rigal) explores and proposes to inhabit the urban night, symbol of an uninhibited freedom, in opposition to the constraining social codes of the day.

Neon (Leon Denise) is a creative coder who likes to explore and experiment with digital playgrounds. His work is about interactive image filters, glitch effects, playful particles behaviors and mathematical fractal sculptures.

 

Video Mapping Festival – France

The 𝑉𝑖𝑑𝑒𝑜 𝑀𝑎𝑝𝑝𝑖𝑛𝑔 𝐹𝑒𝑠𝑡𝑖𝑣𝑎𝑙 is the main event of the Video Mapping European Center which aims to support the development of the video mapping sector in Europe, and particularly in the Hauts-de-France region.

In order to focus on this discipline which is growing significantly, the 𝑉𝑖𝑑𝑒𝑜 𝑀𝑎𝑝𝑝𝑖𝑛𝑔 𝐹𝑒𝑠𝑡𝑖𝑣𝑎𝑙 intends to present video mapping in all its forms (interactive video mapping, monument, object, video game, immersive) and offers contents dedicated to general public, as well as international professionals in the industry.

During the event, the 𝑉𝑖𝑑𝑒𝑜 𝑀𝑎𝑝𝑝𝑖𝑛𝑔 𝐹𝑒𝑠𝑡𝑖𝑣𝑎𝑙 offers about 20 creations to discover throughout the city, participative workshops around video mapping with the inhabitants of the territories hosting the festival, contents dedicated to professionals and international students and events in about 15 cities in the Hauts-de-France Region.

Organizers:

Bucharest City Hall, through CREART – the Centre for Creation, Art and Tradition of Bucharest Municipality

 

Cine ne iubește



Citește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1726651253.1471 s