Acasă » Stiri » Vizita domnului primar Sorin Oprescu la Traditii si Flori de Sarbatori – 5 aprilie 2015

Vizita domnului primar Sorin Oprescu la Traditii si Flori de Sarbatori – 5 aprilie 2015

Primarul General, Sorin Oprescu, a fost prezent astazi, in ziua de Florii, in Parcul Cismigiu, unde Primaria Capitalei, prin creart, organizeaza  pentru al saselea an consecutiv, evenimentul dedicat Sarbatorilor Pascale “Traditii si Flori de Sarbatori”.

” Ma bucur sa vad cum foarte  multi bucuresteni, dar si turisti straini  au venit astazi in Parcul Cismigiu pentru a vizita Targul traditional de Paste care reuneste mesteri si artisti din toate zonele tarii. Le multumesc colegilor mei care au reusit sa organizeze acest eveniment la fel ca in marile capitale europene. Le urez din toata inima bucurestenilor sa aiba Sarbatori Linistite!” a declarat Primarul General dupa ce a vizitat standurile cu produse traditionale, Foisorul, unde au loc ateliere de creatie pentru copii, dar si alte zone expozitionale din parc.

In perioada 4-13 aprilie, in fiecare zi, intre orele 10:00 si 20:00, bucurestenii si nu numai sunt asteptati sa intre in atmosfera de sarbatoare din Parcul Cismigiu, creata cu ajutorul unor decoruri ce creioneaza o poveste de primavara de exceptie.

Astfel, in parc ” au inflorit” lalele luminoase supradimensionate, Foisorul s-a transformat intr-o imensa cutie muzicala, iar portile in litere acoperite cu iarba si flori. Vizitatorii pot picta  ouale decorative uriase sau se pot fotografia cu iepurasul care a aparut in parc intr-un car tras de o gaina.

Bucurestenii care viziteaza Targul de Paste vor putea alege dintr-o gama bogata de produse traditionale romanesti: icoane si ceramica, podoabe si bijuterii handmade, oua incondeiate, tesaturi, papusi, decoratiuni si obiecte mestesugaresti realizate din lemn, piele si sticla, miere, magiun, prajituri, cozonaci, gogosi, placinte, branzeturi si preparate din carne.

Nu vor lipsi concertele, piese de teatru pentru copii, dans, ateliere de creatie, expozitie de iepuri si miei, plimbari cu ponei pentru cei mici.

Astazi, incepand cu ora 16:00, pe scena de langa Foisor vor urca Fanfara Municipală Ploieşti, Ansamblul folcloric ,,Ţara Vrancei” din Focşani, iar de la ora 18:00, timp de doua ore, vizitatorii se pot delecta cu un spectacol de exceptie sustinut de  Orchestra Naţională ,,Valahia” si invitatii sai: Alin Trocan, Ingrid Boengiu, Georgiana Păduraru, Edi Leancă, Ionela Toma, Bogdan Cioranu, Maria Băndoiu, Ovidiu Homorodean,  Andreea Chisăliţă, Lavinia Goste, Gelu Voicu.

Intre orele 16:00 – 19:00 copiii sunt asteptati la Foisor unde vor putea participa  la o serie de ateliere in cadrul carora vor picta oua, vor decupa sau vor realiza diverse creatii din flori.

Accesul publicului la evenimente este gratuit.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, consultati pagina de Facebookhttps://www.facebook.com/TraditiisiFlorideSarbatori?fref=ts.

Foto: Alex Chelba

Cine ne iubește



Citește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1714483420.7774 s