Acasă » Stiri » Filmul “Care dintre noi?” de Chris Simion-Mercurian, difuzat în parcul Kiseleff

Filmul “Care dintre noi?” de Chris Simion-Mercurian, difuzat în parcul Kiseleff

Filmul “Care dintre noi?” de Chris Simion-Mercurian, difuzat în parcul Kiseleff,

în marja Zilei Naționale a Supraviețuitorilor de Cancer

 

“Care dintre noi?”- un film despre cancer ca oportunitate

 

Asociația R.O.Z., în parteneriat cu senatoarea Nicoleta Pauliuc, pune la dispoziția publicului interesat difuzarea filmului “Care dintre noi”, scris și regizat de Chris Simion-Mercurian. Difuzarea filmului va avea loc vineri, 3 iunie, începând cu ora 21, în parcul Kiseleff, într-un cinematograf în aer liber creat special pentru această proiecție. Evenimentul va reuni supraviețuitori de cancer și aparținători, dar și iubitori de film. În debutul evenimentului, înainte de difuzarea filmului, regizoarea Chris Simion-Mercurian și senatoarea Nicoleta Pauliuc vor împărtăși publicului prezent experiența lor în lupta cu cancerul, ambele având șansa de a primi această încercare ca pe un dar.


Evenimentul își propune să atragă atenția societății românești asupra nevoilor speciale pe care le au supraviețuitorii de cancer și a îmbunătățirii sprijinului acordat acestora. În plus, evenimentul oferă oportunitatea reunirii persoanelor cu antecedente în ceea ce privește afecțiunile oncologice, oferindu-le un spațiu în care să poată discuta despre experiența prin care au trecut în lupta cu cancerul.


Chris Simion-Mercurian a regizat peste 40 de spectacole și a publicat 11 cărți, a militat pentru promovarea și susținerea teatrului independent în Romania și a inițiat nenumărate proiecte cu acest scop printre care Undercloud, festivalul de teatru independent aflat la cea de a XV-a ediție sau Grivița 53 – primul teatru construit împreună de comunitate. În 2017, regizoarea a fost diagnosticată cu cancer de sân, dar a reușit să învingă boala. Filmul “Care dintre noi?” este bazat pe această experiență, perspectiva fiind una optimistă și plină de speranță. Distribuția este una de excepție, printre care îi amintim pe Maia Morgenstern, Marius Manole, Ilona Brezoianu și Crina Semciuc.


Proiecția filmului “Care dintre noi?” face parte din seria activităților dedicate supraviețuitorilor cancerului, în contextul în care România va marca în premieră, anul acesta, pe 5 iunie, Ziua Națională a Supraviețuitorilor de Cancer. Legea, inițiată de senatoarea Nicoleta Pauliuc, stabilește că „în scopul marcării Zilei Naționale a Supraviețuitorilor de Cancer, se organizează, la nivel național și local, manifestări științifice, educative și cultural-artistice consacrate conștientizării și informării cetățenilor despre provocările și soluțiile privind îmbunătățirea calității și creșterea duratei de viață a supraviețuitorilor de cancer”. Simbolul ales pentru a marca această zi este nufărul galben, asociat cu puterea interioară și liniștea, caracteristici ale supraviețuitorilor.


Partener: CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București

Cine ne iubește



Citește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1714065246.8679 s