Acasă » Stiri » 15.000 de persoane au vizitat târgul de Paște „Tradiții și Flori de Sărbători”

15.000 de persoane au vizitat târgul de Paște „Tradiții și Flori de Sărbători”

Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, a organizat în perioada 20 – 29 aprilie 2019, cea de-a zecea ediție a târgului dedicat Sărbătorilor Pascale din Capitală – „Tradiții și Flori de Sărbători”, în Parcul Regele Mihai I, intrarea Charles de Gaulle. Evenimentul s-a adresat bucureștenilor care au petrecut Sărbătorile Pascale în Capitală, dar și turiștilor, și a valorificat arta populară și tradițiile autentice, adunând producători și meșteșugari din toate colțurile țării, care folosesc cu mândrie tehnicile de lucru și rețetele românești transmise din generație în generație.

Târgul de Paște a reprezentat și anul acesta un bun prilej de redescoperire a produselor din gospodăriile țărănești și a meșterilor tradiționali, creând astfel o punte între mediul rural și cel urban. Aproximativ 15.000 de vizitatori au putut descoperi, la cele peste 70 de căsuțe din cadrul evenimentului, obiecte meșteșugărești și produse culinare, dar și o zonă gastronomică amenajată, cu gustări calde și specialități de sezon. Ouă încondeiate și decorate tradițional, ii, icoane pictate, obiecte din piele, ceramică, sticlă și lemn, accesorii și decorațiuni pentru masa de Paște, cozonaci, prăjituri de casă, pască au fost doar câteva dintre cele mai căutate produse și obiecte la Tradiții și Flori de Sărbători 2019.

De asemenea, timp de zece zile, meșterii populari au dezvăluit, în spațiul expozițional, secretele tehnicilor folosite, publicul având ocazia să participe la demonstrații de prelucrare a sticlei, prelucrare a pielii, de încondeiere, decorare și gravare a ouălor de Paște, de realizare a unor obiecte și decorațiuni din pănușă sau de prelucrare a lemnului, pentru obținerea diverselor obiecte din gospodărie.

FOTOGRAFII 2019: https://urlzs.com/1HjT

__

Parteneri media:

TV: România TV

Radio: Magic FM

Online: Blitz TV, Zile și Nopți, Bucharest City App, Best-Events.ro, România Pozitivă, PRwave, Calendar Evenimente, Gratuitor, IQool

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1718832974.7184 s