Acasă » Stiri » 100.000 de vizitatori la Bucharest Christmas Market 2015

100.000 de vizitatori la Bucharest Christmas Market 2015

Târgul Oficial de Crăciun al Capitalei, Bucharest Christmas Market, organizat de Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, a fost vizitat de 100.000 de oameni în perioada 27 noiembrie – 27 decembrie 2015.

Vizitatorii s-au bucurat alături de familie și prieteni de atmosfera sărbătorilor de iarnă, de spectacole de muzică populară, colinde, trupe cunoscute, de tradițiile și obiceiurile din toate zonele țării ce și-au găsit cu ușurință loc în peisajul bucureștean.

Timp de o lună, la „Bucharest Christmas Market”, în cele 60 de căsuțe, aceștia au găsit inspiraţie pentru cadouri, putând, totodată, să asiste și la demonstrațiile unora dintre meşterii prezenţi la eveniment, care au confecționat la fața locului obiecte și podoabe. În zona gastronomică au putut fi degustate preparate calde, pregătite cu atenție de gospodine iscusite, după rețete tradiționale.

Concursul „Cea mai frumoasă căsuță” organizat de creart, unde oamenii au putut vota, în perioada 18 – 22 decembrie, a fost câștigat de căsuța numărul 48 din târg, iar în seara de 23 decembrie s-au anunțat la scenă și cei trei câștigători extrași dintre cei care au votat.

Pentru decorul de poveste de anul acesta s-au folosit 10.000 de beculețe ce au acoperit arcadele Târgului de Crăciun, 200 de instalații cu câte 100 de becuri ce au ornat cele 60 de căsuțe amplasate în piață, iar bradul tradițional de Crăciun, înalt de 15 metri, a fost iluminat de aproximativ 20.000 de beculețe. Deasupra pieței a fost amplasată o impresionantă plasă luminoasă cu sprijinul Luxten.

Pentru al patrulea an consecutiv, bucureștenii și turiștii au fost atrași de aroma scorţişoarei, a vinului fiert și a castanelor coapte, dar și de toate elementele care ne poartă cu gândul la lumea satului, la casa bunicilor și la toate datinile care marchează sărbătorile de iarnă.

CASA LUI MOȘ CRĂCIUN a reprezentat una dintre surprizele pregătite cu atenție de organizatori pentru publicul Bucharest Christmas Market, impresionat de decorul acesteia, dar și de povestea care a prins contur odată cu venirea spiridușilor și a lui Moș Crăciun. Cei mici i-au putut cunoaște pe Pachețica, Prăjiturica, Spiridușul Poștas, Meșterul de Jucării și pe Povestitor, ajutoarele de nădejde ale Moșului, care s-au jucat cu ei și au aflat ce dorințe și gânduri bune au copiii. Începând cu 12 decembrie, Moș Crăciun a ajuns la casa lui din Piața Universității și i-a așteptat pe cei mici, dar și pe cei mari, lângă șemineu, cu bradul împodobit și dulciuri oferite de BCR.

CAMPANIA UMANITARĂ „Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!…” și-a atins scopul și anul acesta, o mulțime de oameni arătând interes și dorind să vină în ajutorul unor copii aflați în dificultate, prin donarea de cărți și jucării. În urma campaniei, s-au strâns 30 de saci de jucării ce au fost dăruiți unor copii din Tanganu, Chitila și București, sprijinind astfel și cea de-a noua ediție a campaniei „Crăciun Special” al Asociației StartEvo.

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI a fost celebrată și în această ediție, pe 1 Decembrie, printr-un spectacol folcloric special, susținut de artiști îndrăgiți precum: Sofia Vicoveanca, Lavinia Goste, Traian și Valeria Ilea, Laura Lavric, Veta Biriș, Dinu Iancu Sălăjanu, acompaniați de Orchestra Naționala Valahia – condusă de maestrul dirijor Marius Zorilă.

Pe scena amplasată în Piața Universității, în 19 seri au fost organizate spectacole și concerte pe placul unui public divers, ce au reunit ansambluri de datini și obiceiuri din diferite zone ale țării, grupuri de copii, grupuri de colindători, cântăreți de muzică populară, dar și artiști consacrați și trupe cunoscute: Bere Gratis, Iris și Cristi Minculescu, Pheonix, Fuego, Hara, Paula Seling, Firma, Coma, Moonlight Breakfast, Smiley, El Negro, Antonia, Holograf, Țapinarii, Trooper, Taxi, Mircea Vintilă, Emric Imre, Ducu Bertzi, Provincialii, Narcisa Suciu, Pepe, Proconsul, Delia, Luminița Anghel, Marcel Pavel, Direcția 5, Loredana, Corul de copii Allegretto, Corul Divina Armonia, Corul Radio, Spirit Vienna Orchestra.

Notă

Bucharest Christmas Market este organizat anual și se înscrie, încă de la prima ediție, în rețeaua internațională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa – „Christmas Markets”. Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de public, intrarea fiind liberă.

___

Bucharest Christmas Market în imagini:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.982839935120858.1073741889.410761992328658&type=3

Eveniment susținut de:

Parteneri: Coca-Cola, BCR

Cu sprijinul: Luxten

Parteneri media: Magic FM, Blitz TV, România Pozitivă, Calendar Evenimente, Radio România București FM, Urban.ro, Zile și Nopți, IQads, Radio România Cultural, 24FUN, Big City Life, Dor de Ducă, Orașul meu, Radio România Internațional, PR Wave, Gratuitor, Festivaluri Românești, Anyplace.ro, IQool.

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1721897923.1915 s