Acasă » Stiri » 1 milion de vizitatori la Târgul de Crăciun București 2019

1 milion de vizitatori la Târgul de Crăciun București 2019

Peste 1.000.000 de vizitatori au fost prezenți la cea de-a 13-a ediție a celui mai mare eveniment dedicat sărbătorilor de iarnă din țară – Târgul de Crăciun București, organizat de Primăria Capitalei prin Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, între 28 noiembrie – 26 decembrie 2019, în Piața Constituției.

Artiștii îndrăgiți și trupele consacrate, muzica pentru toate gusturile, oferta diversificată și de calitate a produselor expuse în cele 133 de căsuțe din lemn, decorate festiv, patinoarul, Casa Moșului și caruselul pentru copiii, bradul înalt de 30 de metri, mâncarea gătită și dulciurile de casă din diferite zone ale țării, i-au adus pe oaspeții târgului mai aproape de magia sărbătorilor de iarnă. Cele 29 de zile de târg au pus, din nou, Capitala României, pe harta turistică a lumii, printre oaspeții Târgului de Crăciun București 2019 înregistrându-se un număr ridicat de vizitatori străini, nu doar din Europa, dar și din Asia și Orientul Mijlociu.

BUCURII PENTRU COPII: carusel, patinoar, Casa lui Moș Crăciun, elfi

Copiii s-au bucurat din plin de atracțiile pregătite special pentru ei, la care intrarea a fost gratuită: patinoarul de 600 mp, caruselul și Casa lui Moș Crăciun – unde au fost organizate ateliere de creație în care cei mici au realizat globuri și coronițe de sărbători. Prezența Moșului însuși, în mijlocul lor, precum și a elfilor, la Târgul de Crăciun București 2019, a amplificat interesul și bucuria celor mici, care i-au împărtășit gândurile și dorințele lor de Crăciun.

Spectacolele de magie, artiștii îndrăgiți, corurile de copii, spectacolele de teatru și acrobații au fost tot atâtea motive de bucurie pentru cei mici, dar și pentru cei mari.

TÂRG și ZONE GASTRONOMICE

Meșterii populari și artizanii veniți din toate zonele țării au pregătit decorațiuni de sezon și o mulțime de alte produse lucrate manual, iar mâncarea tradițională și dulciurile din gătite „ca la mama acasă” au făcut deliciul vizitatorilor români și străini. Astfel, și în acest an, târgul s-a constituit într-o locație extraordinară în care vizitatorii au putut achiziționa cadourile perfecte pentru cei dragi, având de ales dintr-o gamă variată de produse: costume populare, accesorii, ii, obiecte tradiționale specifice sărbătorilor de iarnă, produse lucrate manual, jucării sau produse naturale de îngrijire.

PROGRAM ARTISTIC

Din programul artistic nu au lipsit folclorul, colindele, ansamblurile de datini și obiceiuri din toate zonele țării, care au creat conexiunea Capitalei cu țara și tradițiile care încă se mai păstrează dincolo de București.

Printre artiștii care au încântat publicul numeros, prezent în Piața Constituției în ciuda zilelor friguroase de la debutul Târgului de Crăciun București sau a ploii mărunte din alte zile, s-au numărat: Loredana, Horia Brenciu & HB Orchestra, Ștefan Bănică, Vița de Vie, Vunk, Voltaj, Bere Gratis, Holograf, Phoenix, Moonlight Breakfast, Antract, Damian Drăghici & Brothers, Ovidiu Komornyik & OK Band, Nicole Cherry, Connect-R, Bosquito, Elena Gheorghe Band, ansambluri de datini şi obiceiuri din toate regiunile țării, Ștefan Hrușcă, Narcisa Suciu, Grigore Leșe, Fuego, Irina Loghin și mulți alții.

Ziua Națională a fost sărbătorită cu bucurie la  Târgul de Crăciun București, în cadrul unui program artistic impresionant, care a adus laolaltă vedete îndrăgite ale muzicii populare românești, acompaniate de Orchestra Națională „Valahia”, a Primăriei Municipiului București, condusă de Marius Zorilă: Nicolae Mureșan, Niculina Stoican, Margareta Clipa, Petrică Mâţu Stoian, Ştefania Rareş, Nicoleta Voica, Florica Zaha, Gheorghe Turda, Gheorghe Roşoga, Răzvan Rădos şi Corul Cuanticum, Ansamblul folcloric profesionist „Doina Dunării”. Pe scena din Piața Constituției, de Ziua Națională, au performat și minorități naționale.

Silent Night” – concertul extraordinar de Crăciun susținut în Seara de Ajun la Târgul de Crăciun București, a fost unul dintre punctele de vârf ale scenei din Piața Constituției. În fața unui public extraordinar, au creat o seară magică Orchestra Simfonică Bucureşti şi Big Band-ul Radio – dirijor Andrei Tudor, Grupul vocal „Acapella”, Corul de copii „Sunetul Muzicii” și soliştii Loredana, Luminiţa Anghel, Monica Anghel, Paula Seling, Irina Baianţ, Marcel Pavel, Vlad Miriţă, Andrei Lazăr, Aurelian Temişan și Ionuţ Ungureanu.

CAMPANIA UMANITARĂ

Campania umanitară a Târgului de Crăciun București – „Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!” și-a atins scopul și anul acesta, cu sprijinul unui număr impresionant de vizitatori care au oferit cărți și jucării pentru copiii nevoiași, al trupei VUNK, cea care s-a implicat activ și voluntar în promovarea campaniei, precum și al Asociației Sfântul Arhidiacon Ștefan Ghencea – partenerul Creart în cadrul acestei campanii, care a distribuit cadourile copiilor din programele pe care le derulează:  „Prevenirea abandonului școlar” și cel al „Cantinei Sociale Ghencea”. 70 kg de pluș, 10 saci de cărți și 12 saci de jucării au mers anul acesta către copii defavorizați, în urma campaniei umanitare derulată anual la Târgul de Crăciun București.

***Târgul de Crăciun București se înscrie în rețeaua internațională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa – ”ChristmasMarkets.com”. Calitatea programului, a ofertei de divertisment și atracțiile pentru cei mici și cei mari, precum și a produselor expuse, a făcut ca, de-a lungul anilor, târgul organizat de Primăria Capitalei, prin Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, să se impună, detașat, și în rândul târgurilor de gen din România. Acesta atrage, anual, peste  un milion de vizitatori – români și străini – în perioada sărbătorilor de iarnă.

Organizatori: Primăria Capitalei, prin Creart

Partener – Compania Națională Aeroporturi București

Parteneri media TV – TVR 1 // România TV

Partener media radio – Magic FM

Sponsori: Coca-Cola // Kandia Dulce // Pan Food Sibiu // GM Group Distribution

 

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1718980845.8729 s